Filters

Airco service

Airco service. Je bent onderweg naar je vakantiebestemming in het zonnige Zuiden. De auto is volgeladen, de route uitgestippeld, voor de kids speelt er een DVD en je sluit geduldig aan in de file, samen met duizenden andere vakantiegangers.

Niets aan de hand, je hebt alle tijd, bovendien is het prachtig weer. En dat is te merken, want de temperatuur in de auto loopt gestaag op. De airco staat toch wel aan? Waarom blaast hij dan geen koude lucht? Bliksemsnel verandert de auto in een oven en de gemoederen in de auto lopen net zo snel op als de temperatuur.

Airco problemen voorkomen

Herkenbaar? Airco problemen doen zich vaak voor op het meest ongelegen moment. Niet zo vreemd, want bij een niet optimaal werkend airco systeem komen de problemen pas aan het licht in extreme omstandigheden.

Als je op vakantie gaat bijvoorbeeld, en de airco moet plots heel hard werken om de hete buitenlucht te koelen. Is het aircosysteem niet in goede conditie, dan vormen dit soort extreme omstandigheden de genadeklap. Tijdig airco-onderhoud voorkomt dit.

Waarom een airco service?

Over airco service, airco bijvullen of airco reinigen staat vaak niets vermeld in het onderhoudsboekje van de auto. En veel automobilisten gaan ervan uit dat onderhoud dan ook niet nodig is. Toch heeft elk aircosysteem op tijd onderhoud nodig.

De belangrijkste reden is dat geen enkel airco systeem 100 procent dicht is, en het koudemiddel, dat een gas is, heel langzaam uit het systeem ontsnapt. En hoe minder koudemiddel er aanwezig is, des te minder kan de airco koelen.

Aircoservice

Airco controleren

Elk aircosysteem heeft op tijd onderhoud nodig. Alleen dan blijft de airco in goede conditie en probleemloos werken. Dat is belangrijk, want een airco heeft meerdere functies. De airco zorgt in de zomer voor een koel interieur en zorgt er in de winter voor dat de ruiten van je auto snel ontwasemen. Door periodiek een aircocontrole uit laten voeren bij AutoCrew weet je zeker dat je airco het goed blijft doen. Ook voorkom je daarmee onnodige reparatiekosten.

Airco bijvullen

Op tijd je airco bijvullen voorkomt veel problemen. Bijna alle auto’s hebben een aircosysteem. Dat is fijn, want in de zomer blijft je auto koel en in de herfst en winter droog van binnen. Dit vergroot ook je veiligheid onderweg: een airco voorkomt beslaan van de autoruiten, en in een koel interieur blijf je alert. Toch rijden nogal wat automobilisten rond met een niet (goed) werkend aircosysteem. Bijvoorbeeld omdat de airco niet tijdig bijgevuld is. Zonde, want je mist dan het comfort van de airco en het extra stukje veiligheid onderweg. Én de inruilwaarde van je auto is lager met een slecht onderhouden airco.

Airco reinigen

Het reinigen van je airco hoort bij de aircoservice. De airco reinigen is iets dat met enige regelmaat moet gebeuren, zodat de airco optimaal blijft werken en niet gaat stinken. Voor het reinigen van je airco en aircoservice ben je bij AutoCrew aan het juiste adres. Onze Bosch airco-apparatuur is geschikt voor elk merk en ieder model auto. Door onze speciale reinigingsmiddelen verdwijnen vieze luchtjes als sneeuw voor de zon.

Airco reparatie

Ook voor aircoreparatie kun je bij AutoCrew terecht. Is je airco kapot, wordt je airco niet koud of heb je last van een stinkende airco, dan is aircoreparatie of aircoservice nodig. Wij kunnen aircoreparatie aan alle merken en modellen auto’s uitvoeren, we werken namelijk met de beste aircoservice-apparatuur van Bosch. Onze door Bosch getrainde monteurs stellen snel de juiste diagnose; zo kunnen we snel en vakkundig je airco repareren.

Help! Stinkende airco

Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door een vervuild interieurfilter. Normaal gesproken zorgt je interieurfilter voor zuivere en schone lucht in je auto. Als dit filter zijn werk niet meer goed doet, kun je last krijgen van vervuilde en muffe lucht in de auto. Je interieurfilter moet dan vervangen worden, en daarvoor ben je bij AutoCrew aan het juiste adres!

Wat houdt airco service bij Garage van der Hee in?

Bij een airco service controleren wij de werking van de airco. De temperatuur van de lucht die uit de ventilatieroosters komt, wordt gemeten. Met de airco service-machine wordt het koelmiddel in je systeem ververst en aangevuld tot de juiste hoeveelheid.

Ook vervangen wij het interieurfilter door een nieuw interieurfilter. Dit filter garandeert schone en zuivere lucht in jouw auto en voorkomt vervuiling van het aircosysteem.

Airco service - op tijd airco bijvullen

Het op tijd bijvullen van de airco is dus nodig om het systeem optimaal te laten werken. Niet alleen dat: rijd je te lang door met een aircosysteem waar te weinig koelmiddel in zit, dan kan de compressor, die het koelmiddel rondpompt, stukgaan.

Het gevolg is een dure reparatie. Een regelmatige airco-inspectie, bijvoorbeeld bij elke grote beurt, is niet duur en je voorkomt airco problemen en kostbare reparaties. Garage van der Hee beschikt over de kennis en de apparatuur om het aircosysteem in elke auto te inspecteren en te onderhouden.

Stinkende airco?

Bij een airco service controleren wij de werking van de airco. De temperatuur van de lucht die uit de ventilatieroosters komt, wordt gemeten. Met de airco service-machine wordt het koelmiddel in je systeem ververst en aangevuld tot de juiste hoeveelheid.

Ook vervangen wij het interieurfilter door een nieuw interieurfilter. Dit filter garandeert schone en zuivere lucht in jouw auto en voorkomt vervuiling van het aircosysteem.

Wat kost een airco service?

De kosten voor een airco controle hangen af van verschillende factoren: de hoeveelheid koelmiddel die aan het systeem moet worden toegevoegd is er één van. Ook kan het nodig zijn het aircosysteem te reinigen.

De kosten voor airco-onderhoud staan in geen verhouding tot die van een airco reparatie. Door regelmatig, bijvoorbeeld bij elke grote onderhoudsbeurt, een airco service te laten uitvoeren, voorkom je op langere termijn hoge reparatiekosten. Ook is je auto bij verkoop of inruil meer waard wanneer de airco goed werkt.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen